آدرس
ورامین، خیابان شهید بهشتی، ابتدای خیابان آزادگان، ساختمان نیلوفر آبی، ورودی اداری1، طبقه 3، واحد3
ایمیل
nicgohar@gmail.com
تلفن تماس
021-36299685

کد اقتصادی، شماره‌ی مورد نیاز شما برای انجام امور مالیاتی و بازرگانی است. همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی که دستی در تجارت و امور بازرگانی دارند؛ باید برای گرفتن این کد اقدام کنند. نداشتن شماره‌ی مخصوص در انجام این امور اختلال وارد می‌کند. چطور می‌توان این کد را دریافت کرد؟ آیا شما جز کسب‌وکارهایی هستید که مشمول دریافت این کد اختصاصی می‌شوند؟ کاربرد این کد اختصاصی چیست؟ چه مدارکی برای گرفتن این کد لازم است؟ برای گرفتن کد چه مراحلی را باید طی کنید؟ در این مقاله به پاسخ این سؤالات پرداخته می‌شود. اگر شرکتی هستید که به هویت خود و انجام به‌موقع امور بازرگانی و مالیاتی می‌اندیشید؛ حتماً  این مقاله را دنبال کنید.

کد اقتصادی چیست؟

برای درک بهتر مفهوم این کد به کد ملی خود فکر کنید. همان‌طور که کد ملی مخصوص شماست و برای شناسایی هویت شما به کار می‌رود؛ شماره اقتصادی هم کد مخصوص یک کسب‌وکار است. این کد یک عدد ۱۲ رقمی است که هویت کسب‌وکار شما را تأیید و مشخص می‌کند. نکته‌ی دیگری که در مورد این کد وجود دارد، منحصربه‌فرد بودن آن است. کدی که سازمان امور مالیاتی به شما ارائه می‌دهد با کدی که به کسب‌وکار دیگری اختصاص داده می‌شود؛ کاملاً متفاوت است. سازمان امور مالیات در هنگام انجام امور مالیاتی، شما را با این کد شناسایی می‌کند. هنگام بررسی شرکت این کد نحوه‌ی عملکرد شما، صدور مجوزهای بازرگانی و در نهایت میزان مالیات پرداختی شما را زیر ذربین قرار می‌دهد.

شماره اقتصادی در چه مواردی کاربرد دارد؟

وقتی درباره‌ی این کد بحث به میان می‌آید، عده‌ی زیادی هنوز از گرفتن آن سر باز می‌زنند. یکی از دلایل فرار از دریافت شماره اقتصادی، ندانستن اهمیت و کاربرد آن است. اگر جز این دسته از افراد هستید؛ باید بدانید که داشتن این کد:

  • برای دریافت کارت بازرگانی الزامی است.
  • در هنگام دریافت گواهی ارزش افزوده کاربرد دارد.
  • در مناقصه‌ها و مزایده‌ها به شما اعتبار می‌بخشد.
  • در زمان عقد قرداد با کسب‌وکارهای دیگر لازم می‌شود.
  • برای ارائه‌ی اظهارنامه‌ی مالیاتی ضرورت دارد.

چرا باید از شماره اقتصادی استفاده کرد؟

اشخاص حقیقی و حقوقی به دلایلی که در ادامه مطرح می‌شود؛ حتماً باید نسبت به استعلام کد اقتصادی، ثبت و دریافت آن استفاده کنند.

اعتبار بخشیدن به شرکت

زمانی‌که در حال بستن و عقد قرداد با شرکت‌های دیگر هستید؛ به‌احتمال زیاد آن‌ها برای اطمینان از درستی کار شرکت، از شما شماره‌ی اقتصادی می‌خواهند. این شماره به آن‌ها نشان می‌دهد که شما صلاحیت کافی برای بستن قرداد را دارید. اگر این کد را در دست نداشته باشید؛ ممکن است قردادهای بزرگ زیادی را از دست بدهید.

تأثیرگذاری در مناقصه‌ها و مزایده‌ها

شما بدون داشتن این شماره نمی‌توانید در مناقصات بزرگ و تأثیرگذار شرکت کنید. برای شرکت در یک مزایده، داشتن گرید و رتبه‌بندی شرکت الزامی است. پیش‌نیاز گرفتن گرید و رتبه‌بندی، دریافت کد اقتصادی است. به بیان دیگر بدون داشتن چنین کدی، راه شما برای شرکت در مناقصات و مزایده‌های مهم بسته می‌شود.

انجام وادرات و صادرات

برای این‌که صادرات و واردات موفقی داشته باشید؛ به کارت بازرگانی نیاز دارید. لازمه‌ی دریافت کارت بازرگانی هم، دریافت شماره‌ی اقتصادی است. در واقع بدون داشتن چنین شماره‌ای اشخاص حقیقی و حقوقی از فرصت پرسود وادرات و صادرات محروم می‌شوند.

پرداخت به‌موقع مالیات

همان‌طور که می‌دانید اگر مالیات خود را به‌موقع و درست پرداخت نکنید، جریمه‌های سنگینی در انتظار شما خواهد بود. برای اینکه اظهارنامه‌های مالیاتی را درست دریافت کنید، به شماره اقتصادی نیاز خواهید داشت. داشتن این شماره، روند مالیاتی شما را سرعت می‌بخشد. پس‌از دریافت این کد حتماً به راه‌های دیگری برای نظم‌بخشیدن به امور مالیاتی خود فکر کنید. یکی از این راه‌ها استفاده‌ از نرم‌افزارها حسابداری است. این ابزارها با بررسی فاکتورهای فروش شما و اتصال به سایت مودیان، از جریمه‌های مالیاتی جلوگیری می‌کنند. نرم‌افزار حسابداری هوفر از بهترین این نرم‌افزارهاست.

چه کسانی باید برای دریافت شماره اقتصادی اقدام کنند؟

بر اساس قانون تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در فعالیت‌های اقتصادی و تجاری درگیر هستند؛ باید شماره اقتصادی داشته باشند. همه‌ی مودیان مالیاتی باید نسبت به دریافت این شماره اقدام کنند.


نکته مهم : شناسه ملی ویژه اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی منظور شده و مودی مکلف است از آن در کلیه معاملات خود استفاده نماید.


شماره اقتصادی برای چه کسانی لازم نیست؟

کسانی‌که دغدغه راه‌اندازی فعالیت‌های فرهنگی دارند؛ طبق قانون مشمول شماره‌ی اقتصادی نمی‌شوند. این دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی عبارتند از:

  • حسینه‌ها و مساجد؛
  • هیئت‌ها؛
  • فعالان فرهنگی و ادبی مانند هنرمندان؛
  • پیمانکارانی که درآمد سالانه آن‌ها کمتر از ۵ میلیون تومان است.

کد اقتصادی شرکت به چه کدی می‌گویند؟

منظور از شماره اقتصادی شرکت شماره‌ای است که به تمام شرکت‌هایی که در بخش توزیع و پخش کالا دخالت دارند، تعلق می‌گیرد. همه‌ی کسانی که جواز و پرونده‌ی کسب برای راه‌اندازی یک شرکت دارند، باید نسبت به گرفتن این کد اقدام کنند.

در کارت اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی چه مشخصاتی ثبت می‌شود؟

کارت اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت‌های جزئی با یکدیگر دارند. در کارت اقتصادی اشخاص حقیقی شما موارد زیر را می‌بینید:

  • عکس ۲*۳ مودی؛
  • شماره اقتصادی؛
  • آدرس محل فعالیت؛
  • کد حوزه‌ی مالیاتی شخص حقوقی؛

در کارت اقتصادی شخص حقیقی، شما عکسی از مودی نمی‌بیند. نام مودی به نام شخص حقوقی تغییر داده شده است. در این کارت هم مانند کارت اشخاص حقیقی شماره اقتصادی وجود دارد.

چگونه می‌توان شماره اقتصادی دریافت کرد؟

طبق قوانین سازمان امور مالیاتی، برای دریافت یا ثبت نام کد اقتصادی باید مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید.

  1. ابتدا وارد سایت سازمان امور مالیاتی شوید.
  2. در قسمت راست صفحه، گزینه‌ی ثبت‌نام کد اقتصادی را می‌بینید. روی آن کلیک کنید.
  3. صفحه پیش ثبت‌نام برای شما باز می‌شود.
  4. بعد از واردکردن اطلاعات درخواستی، دکمه‌ی ثبت را بزنید.
  5. در صورت درست واردکردن اطلاعات، رمز و کد کاربری از طرف سازمان امور مالیات برای شما ارسال می‌شود.
  6. بعد از تکرار مراحل ۱ و ۲ به مرحله‌ی ۷ برای تکمیل اطلاعات بروید.
  7. پس از کلیک بر گزینه‌ی ثبت‌نام کد اقتصادی، اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید.
  8. در پایان روی گزینه‌ی ثبت اطلاعات بزنید. در صورت انجام صحیح تمام مراحل در این قسمت از کار کد برای شما صادر می‌شود.

چگونه وضعیت ثبت‌نام کد پیگری می‌شود؟

برای پیگیری وضعیت و استعلام کد اقتصادی، از گزینه‌ی پیگیری سریع ثبت‌ نام کمک بگیرید. این گزینه پس‌از مرحله‌ی اول و دوم وجود دارد. به‌محض کلیک روی این گزینه و واردکردن نام کاربری و رمز عبور، می‌توانید وضعیت ثبت‌نام شماره اقتصادی خود را روی صفحه مشاهده کنید.

چرا کدهای اقتصادی ۱۶ رقمی هستند؟

در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره شد که شماره‌های اقتصادی ۱۲ رقمی هستند؛ اما ممکن است شماره‌های اقتصادی ۱۶ رقمی هم ببینید. در سال‌های اخیر مشکلاتی برای سایت سازمان امور مالیات به‌وجود آمد. همین مشکلات سبب شد این سایت به‌جای کد ۱۲ رقمی، کد ۱۶ رقمی صادر کند. به‌هر حال شما به این کد ۱۶ رقمی برای انجام امور بازرگانی و مالیاتی خود نیاز خواهید داشت.

برای دریافت یا ثبت‌ نام کد اقتصادی چه مدارکی لازم است؟

قبل‌از این‌که برای دریافت یا استعلام کد اقتصادی اقدام کنید، از در دسترس‌بودن مدارک زیر حتماً مطمئن شوید.

  • تکمیل‌بودن دفترچه مخصوص؛
  • تکمیل‌بودن فرم‌های ثبت‌نام؛
  • کپی کارت ملی و شناسنامه‌ی اعضای هیئت مدیره‌ی شرکت؛
  • ۲ نسخه کپی از آگهی تأسیس شرکت؛
  • کپی اساس‌نامه؛
  • کپی اظهارنامه؛
  • کپی پروانه و مجوز تأسیس شرکت؛
  • کپی سند مالکیت یا اجاره‌نامه؛
  • نامه‌ی تاریخ شروع فعالیت یا عدم شروع فعالیت؛
  • رسید پرداخت مالیات.

برای تهیه‌ی فرم‌ها و دفترچه مخصوص باید به واحد اطلاعات و خدمات دارایی مراجعه کنید.

ارسال شده در
آموزشی

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − نه =

با خشم عادلانه نکوهش کنید و از مردان فریب خورده متنفر باشید و تضعیف شده توسط جذابیت لحظه لذت چنان کور میل که آنها نمی توانند درد و مشکل را پیش بینی کنند.