دوست گرامی، این بانک اطلاعاتی در زمینه انبارداری و کنترل موجودی انبار بوده که رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و سبب شده که آموزش آن در کوتاهترین زمان امکان پذیر باشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09127935220 (نیک گهر) و یا با ایمیلnicgohar@gmail.com ارتباط برقرار نمایید.
با عنایت به بند ۳ تصویب نامه شماره۰۱/۳۵۰۰۳/م/ث ۵۹۸۲۵ ک مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۰ کمیسیون موضوع اصل ۱۳۸ قانون اساسی مبنی بر تعیین مبلغ شش میلیون و پانصد هزار (۶/۵۰۰/۰۰۰) ریال به عنوان کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار بطور ماهانه از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۱ ، واحد های اجرایی تابعه مکلفند در اجرای بند ۳ بخشنامه شماره ۱۰۰۰/۱۴۰۱/۲۶۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۱/۱۶ موضوع دستمزد مبنای کسر حق بیمه در سال ۱۴۰۱ ، ضمن اطلاع رسانی به کارفرمایان مشمول قانون تامین اجتماعی که دارای کارگر مشمول قانون کار می باشند ، مراتب را به هنگام دریافت لیست و حق بیمه ماهانه رعایت نمایند .
مرکز فناوری اطلاعات ، آمار محاسبات می بایست پس از صدور این بخشنامه از ابتدای سال جاری تمهیدات لازم را به منظور به روز رسانی نرم افزار های موجود و طراحی و پیاده سازی سایر نرم افزار های مورد نیاز جهت اعمال افزایش مزایای مزبور فراهم نمایند .
مسئول حسن اجرای مفاد این بخشنامه مدیران کل , معاونین ، روسا و کارشناسان ارشد ادارات کل استانها و مسئولین ذیربط در واحد های اجرایی خواهند بود .
با توجه به تصویب نامه شماره ۷۷۸۹۹/ت ۵۹۷۲۷ مورخ ۱۴۰۱/۵/۹ هیات وزیران در خصوص تعدیل حد نصابهای قانون مالیاتها ، بخشنامه مالیاتی تغییر نصاب برخی مواد مالیاتی ابلاغ شد.
جرایم ارزش افزوده طبق ماده ۲۲ و ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده:
اگر چنانچه مودیان مالیاتی، مالیات مشمول شده را پرداخت نکنند و یا در این مقررات دارای تخلف باشند، بر اساس ماده 22، علاوه بر پرداخت مالیات مشمول شده و جریمه تاخیر آن، مشمول جریمه ذکر شده در ذیل می باشند:
در صورت عدم ثبت نام در مدت زمان مشخص شده، مودیان مشمول 75% ار مالیات متعلقه می باشند.
در صورت عدم صدور صورت حساب، معادل با یک برابر مابه تفاوت متعلقه مشمول جریمه می شوند.
در صورت عدم درج صحیح و درست قیمت در صورت حساب، برابر با یک برابر مالیات متعلقه جریمه می شوند.
در صورت عدم درج و تکمیل اطلاعات صورت حساب بر اساس نمونه اعلام شده، برابر با 25% مالیات متعلقه جریمه می شوند.
در صورت عدم درج و تکمیل اطلاعات صورت حساب بر اساس نمونه اعلام شده، برابر با 25% مالیات متعلقه مشمول جریمه می شوند.
در صورت عدم ارائه اظهارنامه از تاریخ ثبت نام، برابر با 50% مالیات متعلقه جریمه می شوند.
در صورت عدم ارائه دفاتر، اسناد و مدارک، برابر با 25% مالیات متعلقه مشمول مالیات می شوند.
بر اساس ماده 23 پرداخت مالیات های موضوع این ماده، در صورت عدم پرداخت مالیات مشمول شده، به میزان 2% در ماه به نسبت مالیات پرداخت نشده، مشمول جریمه می باشند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار درباره معیار حسابهای تجاری، با واکنش کارشناسان روبهرو شد.
این خبر جنجالبرانگیز شد: چنانچه یک حساب بانکی بیش از ۱۰۰ تراکنش واریز به حساب در ماه داشته باشید و ۳۵ میلیون تومان در تراکنشها جابهجا شود، تراکنش تجاری تلقی میشود و باید مالیات پرداخت کنید.
این تصمیم براساس مصوبه شورای پول و اعتبار است و بنا به گفته قائم مقام بانک مرکزی، ابتدا پیامکی برای افراد ارسال میشود که تراکنشهایی بالایی که دارد، حساب تجاری است و حساب تجاری نیازمند اخذ مالیات است.
بر اساس بند «الف» ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، محصولات کشاورزی فرآوری نشده، دام زنده و خوراک آن، بذر- نشاء- سم- کود، آب مصارف کشاورزی، شیر- پنیر- ماست، آرد و نان، انواع گوشت برنج- حبوبات- سویا، انواع روغن خوراکی، شیر خشک، تخم مرغ نطفه دار، خمیر کاغذ و کاغذ باطله، دفتر تحریر، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه، کتاب، روزنامه، نشریه، فرش دستباف و مواد اولیه آن، صنایع دستی انواع دارو و واکسن انسانی و دامی و غیره از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.
به عنوان مثال، تولید کننده خودرو (با نام فرضی خودروسازان آسیا) را در نظر بگیرید که در کشوری با نرخ 10% مالیات بر ارزش افزوده فعالیت می کند.
1.شرکت خودروسازان مواد خام را با قیمت 2 میلیون ریال خریداری می کند که طبیعتاً مالیات بر ارزش افزوده ی آن 200,000 ریال است که باید به دولت پرداخت کند. جمع قیمت کل در این حالت 2,200,000 می شود.
2.خودروسازان محصولات تولید شده را به قیمت 5 میلیون ریال به علاوه 500,000 ریال ارزش افزوده و جمع کلی 5,500,000 ریال به توزیع کننده می فروشد. در این حالت تولید کننده فقط 300,000 ریال به عنوان مالیات بر ارزش افزوده را به دولت پرداخت کرده است. به عبارتی تولید کننده 10% سودی که در این فرآیند به دست آورده است ( 3 میلیون ریال) را به عنوان VAT پرداخت می کند.
3.در نهایت توزیع کننده این محصول را با قیمت 10 میلیون ریال که ارزش افزوده آن 1000,000ریال می شود به مصرف کننده نهایی می فروشد که جمع کل آن 11 میلیون ریال می شود. توزیع کننده در این مرحله 500,000 ریال را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کند. 500000 ریال مابقی را تولید کننده در مرحله قبل پرداخت کرده است و به عبارتی توزیع کننده در این مرحله 10% سودخالص خود را پرداخت می کند
مدارک مورد نیاز رسیدگی مالیات ارزش افزوده
مدارک مورد نیاز برای جلسه رسیدگی کارشناسان و ممیزین اداره کل مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر می باشد:
تراز آزمایشی (حداقل چهار ستونی) در سطح کل، معین و تفصیلی به ترتیب برای دوره های (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) سال مورد رسیدگی.
تراز آزمایشی (حداقل چهار ستونی) در سطح کل، معین و تفصیلی سالیانه قبل و بعد از بستن حسابهای موقت برای سال مالی مورد رسیدگی.
گردش حساب درآمدهای عملیاتی (خدمات و فروش) به ترتیب برای دوره های (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) سال مورد رسیدگی.
گردش حساب درآمدهای غیر عملیاتی به ترتیب برای دوره های (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) سال مورد رسیدگی.
گردش حساب مالیات بر ارزش افزوده به ترتیب برای دوره های (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) سال مورد رسیدگی.
تصویر اولین و آخرین فاکتور رسمی فروش به ترتیب برای دوره های (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) سال مورد رسیدگی. (شرکت های بازرگانی و تولیدی)
تصویر صورت وضعیت های ارسالی (شرکت های پیمانکاری)
تصویر صورتحساب (فاکتور) های خرید منجر به ایجاد اعتبار مالیاتی از هر شرکت (یک نمونه)
تصویر کلیه اوراق سبز گمرکی و سایر مدارک مربوط به ایجاد اعتبار مالیاتی
تصویر اسناد فروش داراییها و جدول فروش داراییهای ثابت متشکل از بهای تمام شده کالای فروش رفتهو بهای فروش و ارزش دفتری.
گردش حساب سود وزیان انباشته.
گردش حساب تعدیلات حسابداری و انباشته.
گردش موجودی مواد و کالا.
محاسبات قیمت تمام شده در خصوص کالاهای تولیدی و خدمات ارایه شده.
تصویر اظهار نامه عملکرد سال مورد رسیدگی.
تصویر گزارش حسابرسی مالی.
تصویر برگ تشخیص عملکرد سال مورد رسیدگی.
تصویر صورت حسابهای بانکی بهمراه صورت مغایرت آنها برای سال مورد رسیدگی.
مفروضات حسابداری محل پیدایش اصول حسابداری و فرآیندهای شناخت، اندازه گیری، طبقه بندی وتلخیص رویدادهای مالی برای واحدهای تجاری براساس این فرضیات می باشند.
حساب تعدیلات سنواتی یک ابزار خیلی خوب برای اصلاح حسابهای موقتی است. این حسابها معمولا از سال قبل جامانده اند و انقدر مهم هستند که باید تاثیرات آنها در سال جاری مشخص باشند. اما فقط تعدیل حسابها مهم نیست و انعکاس تاثیرات مالیاتی مهمتر است.از این رو حسابدار یک مجموعه در کنار اجرای تعدیلات سنواتی می بایست توانمندی انعکاس مالیاتی را نیز بخوبی بداند. هر تعدیلی در معاملات مانند خرید و فروش قطعاً در دیگر سامانه های مالیاتی به جز دفاتر تاثیر گذار خواهد بود.به عنوان مثال شما اگر فاکتور خرید سال قبل را در حسابهای سال جاری تعدیل کنید حتما می بایست در سامانه مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی ویرایش بزنید.
متاسفانه با جاری شدن روند “خاص کردن” پرونده در اداره دارایی، هنوز اکثر مودیان فعال از این موضوع آگاهی ندارند.
منظور از خاص شدن پرونده یعنی مودی (شخص حقیقی یا حقوقی ) در حوزه مالیاتی با عنوان ” مودی خاص ” نامگذاری شده است. از اسم آن کاملاً مشخص است . شما هرچقدر در حوزه مالیاتی بی حاشیه بوده و به اصطلاح خاص نباشید احتمال قرار گرفتن در معرض ابلاغ های مستمر شما نیز کاهش مییابد. البته مزیت های “خاص بودن پرونده” هنگام گرفتن امتیاز تشویق و بخشودگی نمایان میشود. پس یک مودی در اداره دارایی ممکن است از جهت مثبت و یا منفی خاص شود.
۱-نگرفتن و یا دیر گرفتن دفاتر قانونی (روزنامه و کل)
طبق ماده ۶ و ۱۱ قانون تجارت و ماده ۹۵قانون مالیات های مستقیم کلیه اشخاص حقوقی و تشکل های قانونی و اشخاص حقیقی گروه اول و اشخاص حقیقی خاص مکلفند کلیه رویدادهای مالی خود را در دفاتر قانونی ثبت و نگهداری نمایند.
از آنجا که عنوان دفاتر قانونی به دفاتر روزنامه و کل داده می شود ، لازم است توضیحی در مورد قانونی بودن دفاتر ارایه شود.
اعتبار دفاتر روزنامه و کل و مورد استفاده گرفتن آنها برای رسیدگی های مالیاتی رعایت مقررات ماده ۱۱ قانون تجارت می باشد .
ماده ۱۱ قانون تجارت اعتبار دفاتر قانونی را منوط به پلمپ ، مهر و امضاء و ثبت در اداره ثبت شرکتها نموده است . بنابراین رعایت موارد مندرج در ماده ۱۱ ق ت مبنای قانونی بودن دفاتر روزنامه و کل قرار می گیرد .
طبق آئین نامه ماده ۹۵ ق م م اشخاص مشمول نگهداری دفاتر قانونی می بایست قبل از شروع سال مالی بعد دفاتر خود را پلمپ و اخذ نمایند .
در صورتیکه بعد از تاریخ تعیین شده دفاتر قانونی را اخذ نموده و فعالیت تجاری در سال بعد داشته باشند ، دفاتر ماخوذه مردود و مبنای رسیدگی مالیاتی قرار نمی گیردوبه همین منظور جرایمی شامل حال مودی مالیاتی می شود.
نگرفتن و یا تاخیر در اخذ و پلمپ دفاتر قانونی اشتباهی است خطرآفرین و تبعات قانونی و بار مالی به بار می آورد.
در صورتی که مودی نسبت به اوراق مطالبه مالیات یا برگ استرداد اضافه پرداختی معترض باشد ، می تواند ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ اوراق مطالبه مالیات اعتراض کتبی خود را به اداره امور مالیاتی مربوط برای رفع اختلاف تسلیم نماید و در صورت رفع اختلاف با رئیس امور مالیاتی مربوطه ، پرونده مختومه می گردد.
صورت مغایرت بانکی لیستی است که در مقاطع مختلف توسط دارندگان حساب بانکی تهیه و موارد مغایرت و اختلاف بین اسناد حسابداری صادره توسط آنها و اسناد حسابداری توسط بانک (بابت واریز، برداشت یا پرداخت وجه) در آن منعکس و پیگیری لازم جهت رفع موارد اختلافی (اقلام باز) بین مانده حساب بانک نزد دفاتر موسسه و مانده حساب نزد بانک صورت میگیرد.
همان طور که میدانید تهیه صورت مغایرتی به سه روش انجام میشود:
شیوه اول :تهیه صورت مغایرت بانکی بر مبنای مانده حساب جاری طبق دفاتر سازمان
شیوه دوم :تهیه صورت مغایرت بانکی بر مبنای مانده حساب جاری طبق صورت حساب بانک
شیوه سوم :تهیه صورت مغایرت بانکی بر مبنای مانده واقعی
یکی از کارهایی که معمولا حسابداران در پایان هر ماه باید انجام دهند مقایسه اقلام ثبت شده در «حساب بانک» در دفاتر شرکت با اقلام ثبت شده در صورت حساب بانکی است که معمولا بانک ها در پایان هر ماه تحویل مشتریان خود می دهند. مانده حساب بانک در دفاتر شرکت در اکثر موارد با مانده مندرج در صورت حساب بانک تطابق ندارد.
مرحله اول
اولین مرحله برای تهیه صورت مغایرت بانکی این است که تک تک اقلام ثبت شده در دفاتر شرکت و صورت حساب بانک را بررسی نمایید.
مرحله دوم
در مرحله دوم باید تک تک اقلامی که در مرحله اول مقابله نشده اند مشخص شوند. این اقلام را اصطلاحا اقلام باز می گویند.
برای دانلود جزوه صورت مغایرت بانکی به لینک زیر بروید :
“بستن حساب” به معنی صفر کردن مانده هر حساب می باشد. این کار با بستانکار کردن مانده نهایی حسابهای دارای مانده بدهکار و یا بدهکار کردن مانده نهایی حساب های دارای مانده بستانکار طی اسناد حسابداری انجام می شود.
برای دریافت کامل مطلب به .................. ادامه مطلب بروید
مالیات تکلیفی قسمتی از مالیات بر درآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق احکام قانونی مربوطه در برخی منابع مالیات بر درآمد به عهده پرداخت کنندگان وجوه می باشد. (برای مثال همان مالیاتی که کارفرما از حقوق کارگر کسر و به اداره مالیات می پردازد )
1) وجه نزد صندوق ، در اختیار فردی است که مسئول خرید نمی باشد در حالیکه حساب تنخواه گردان مستقیما در اختیار فردی قرار میگیرد که به آن تنخواه دار گفته میشود وتنخواه دار شخصی است که با فرایند خرید به طور کامل در ارتباط است وعمدتا تنخواه دار خرید وملزومات آن را بر اساس قیمت بازار بر عهده میگیرد
.2) تنخواه معمولا برای پرداختهای جزیی و مستمر شرکتها می باشد حال آنکه صندوق عموما در شرکتهایی استفاده می شود که در عملیات جاری آنها دریافت و پرداخت وجه نقد نیاز می باشد مانند فروشگاه های زنجیره ای و سوپر مارکت ها.
3) مبلغ تنخواه معمولا دارای سقف مشخصی می باشد که توسط مدیر شرکت این سقف تعیین میشود که این مبلغ با توجه به هزینه ها و آیین نامه های داخلی شرکت تعیین می گردد ولی در حساب صندوق این محدودیت وجود ندارد.
4) معمولا دریافت و به ویژه پرداخت صندوق با دریافت تاییدیه از مدیران انجام می شود در صورتی که پرداخت های تنخواه با توجه به آیین نامه تنخواه گردان شرکت انجام می شود و به ازای هر صورت تنخواه که شامل هزینه های متعددی می باشد یک بار تاییدیه دریافت می شود.
5) تنخواه در طی مدت زمانی معین و یا اتمام وجه تسویه و یا شارژ می شود در حالیکه این مورد در خصوص صندوق انجام نمی شود.
6) وجه موجود در دست تنخواه گردان طلب شرکت از آن شخص می باشد و در صورتی که در پایان سال دارای مانده باشد باید به حساب بانکی شرکت واریز شود و یا به صندوق عودت گردد. در حالیکه صندوق دارایی شرکت می باشد و در پایان سال در سرفصل نقد و بانک طبقه بندی می شود.
دوستان گرامی با توجه به روزهای ارایه اظهارنامه مالیاتی، لازمست برخی نکات را رعایت کنیم. لذا برای دریافت فایل نکات مربوط به اظهارنامه مالیاتی عملکرد ۱۳۹۵ اشخاص حقوقی و همچنین راهنمای ارایه اظهارنامه ، می بایست به لینک زیر بروید :
فیلدهای اطلاعاتی “هزینه حق حضور در جلسات هیئت مدیره”
فیلد “هزینه کاهش ارزش دریافتنیها”
فیلدهای حذف شده:
فیلد “سود (زیان) ناخالص فروش”
فیلد “سود (زیان) ناخالص پیمانکاری/ ارائه خدمات”
جدول شماره ۱۳: گردش حساب سود (زیان) انباشته
یکی دیگر از مواردی که در اظهارنامه اشخاص حقوقی برای سال مالی ۹۸ دچار تغییرات زیادی شده است، جدول گردش سود و زیان انباشته است. توجه به این تغییرات را فراموش نکنید.
فیلدهای تغییر کرده:
فیلدهای سابق
فیلدهای جدید
تعدیلات سنواتی
اصلاح اشتباهات
فیلدهای اضافه شده:
فیلد “افزایش سرمایه”
فیلد “افزایش سرمایه در جریان”
فیلد “خرید سهام خزانه”
فیلد “فروش سهام خزانه”
فیلد “سود (زیان) انباشته تعدیل شده ابتدای سال”
فیلدهای حذف شده:
فیلد “ذخیره مالیات ابرازی”
فیلد “سود (زیان) قبل از کسر مالیات”
نکات تهیه و تنظیم اظهارنامه اشخاص حقوقی
برای تهیه و تنظیم اظهارنامه اشخاص حقوقی، علاوهبر آگاهی از جدیدترین تغییرات اظهارنامه اشخاص حقوقی سال ۹۹، دقت به برخی نکات نیز ضروری است.
برخی از جداول اظهارنامه بر اساس سرویسهای ارتباطی با سامانههای داخلی سازمان امور مالیاتی یا سازمانهای بیرونی به صورت خودکار تکمیل میشوند؛ که ویرایش برخی از این اطلاعات قابل انجام بوده اما ویرایش بعضی دیگر ممکن نیست.
در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات قابل ویرایش، باید از طریق سامانه ثبت نام اقدام کنید؛ و پس از ثبت اصلاحات روی گزینه “بروزرسانی” کلیک کنید؛ تا اطلاعات اصلاح شده بارگزاری شوند.
در پاسخ به سوالات فرم اطلاعات اختصاصی دقت کنید. پاسخ سوالات به صورت پیشفرض “خیر” هستند. سوالات را با دقت مطالعه و پاسخ دهید. مسئولیت عدم پاسخ صحیح به این سوالات، تنها به عهده خود شما خواهد بود.
برای دسترسی راحتتر به فرمها، میتوانید از نوار ابزار بالای صفحه استفاده کنید. فرمها به ترتیب از چپ به راست چیده شدهاند. فرمهایی که به رنگ آبی هستند، هنوز تکمیل نشده و آنهایی که سبز رنگ هستند، تکمیل شدهاند.
فیلدهای اطلاعاتی که تکمیل آنها برای مودیان اجباری است، در صورت عدم تکمیل و اقدام برای ذخیرهسازی و ادامه عملیات، با هشدار قرمز مشخص میشوند. در صورتی که نسبت به رفع اشکال و تکمیل این قسمتها اقدام نکنید، قادر به تایید و ارسال اظهارنامه نخواهید بود.
مقادیری از جداول که به جداول دیگر منتقل میشوند (“نقل به” و “نقل از”) با فلش سبز نشان داده شدهاند. دقت کنید قبل از ذخیره اطلاعات و ادامه تکمیل اظهارنامه این مقادیر را ذخیره کنید
نکته: تکمیل فرمهای اظهارنامه میتواند به ترتیب قرار گرفتن در نوار ابزار انجام نشود. اما مطمئن شوید پس از تکمیل هر فرم کلید “ذخیره و ادامه” را برای ثبت اطلاعات فشردهاید.
برای انجام هرچه بهتر تکالیف مالیاتی باید همواره از آخرین و دقیقترین قوانین مطلع باشید.
مسئول کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار گفت:حق سنوات به عنوان پاداش پایان کار به آن دسته از کارگرانی داده میشود که سابقه یک ساله کاری دارند. اما پایه سنوات برای کارگاههایی است که طرح طبقه بندی مشاغل دارند که پایه سنوات به حداقل حقوق آنها اضافه میشود.
علی خدایی در گفتوگو با تسنیم، درباره اینکه آیا کارگران قرارداد موقت مشمول دریافت حق سنوات میشوند گفت:بر اساس بخشنامه ای که از سوی وزارت کار در سال ۹۲ ابلاغ شد دیگر تفاوتی بین سنوات کارگران قراردادی و رسمی نیست.
وی ادامه داد:چه کارگران تسویه حساب کرده باشند و چه تسویه حساب نکرده باشند مشمول حق سنوات میشوند. آن دسته از کارگاه هایی که طرح طبقه بندی مشاغل دارند بر اساس فرمول مشخص شده در بخشنامه دستمزدی وزارت کار پایه سنواتی برایشان واریز میشود. اما آن دسته از کارگاههایی که طرح طبق بندی مشاغل ندارند، به شرط آنکه نیروی کار دارای سابقه یک ساله در آن کارگاه باشند ( دائم و موقت) مشمول حق سنوات میشوند.
مسئول کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه بحث پایه سنوات به منظور جبران سابقه نیروی کار است گفت:میزان حق سنوات به ازای یک روز کارگر،یک پایه حقوق است که همان پاداش پایان کار محسوب میشود. در گذشته حق سنوات طی دوران خدمت پرداخت نمیشد بلکه در پایان پرداخت میشد. اما در حال حاضر از آنجا که اکثر کارگران موقت هستند، پس از پایان هر سال حق سنوات واریز میشود.
خدایی گفت: اما پایه سنوات روی مزد ماهیانه تأثیر دارد. یعنی اگر سال گذشته کارگری ۷۱۲ هزار تومان حقوق دریافت میکرد، کارفرما بایستی ۳۰ هزار تومان ماهیانه به عنوان پایه سنوات به حقوق کارگر می افزاید و در مجموع ۷۴۲ هزار تومان دریافتی نیروی کار میشد. اما امسال از آنجایی که سابقه این کارگر دیگر از یکسال گذشته است. افزایش ۱۴ درصدی حقوق امسالش اینگونه محاسبه میشود که به دریافتی نقدی ۷۴۲ هزار تومان حقوق سال گذشته ۱۴ درصد افزوده میشود و سپس مبلغ به اضافه ۳۰ هزار تومان پایه سنوات، حداقل حقوق دریافتی امسال این کارگر است.
وی بیان کرد:موضوع پایین بودن حقوق و دستمزد نیروهای قدیمی و دارای سنوات بالای خدمتی همیشه به عنوان یک دغدغه وجود داشت؛ از این طریق و توافق کلی بر سر افزایش پایه سنواتی مشمولان قانون کار، در صدد رفع این مشکل و ایجاد اختلاف مناسب بین حقوق تازه واردها و افراد دارای تجربه کاری بودیم که از سال گذشته بحث یکسان شدن افزایش مزد برای تمام سطوح باعث خواهد شد که حقوق با سابقه ها افزایش یابد.
دوستان گرامی باتوجه به نزدیک شدن زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد ۹۵ ، مدارک لازم برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به شرح زیر می باشد:
۱- دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی از سایت www.tax.gov.ir ۲- اطلاعات تشکیل پرونده مالیاتی (شامل کد اقتصادی، شناسه ملی شخص حقوقی،کد رهگیری پیش ثبت نام و مشخصات اداره کل مالیاتی، شماره واحد مالیاتی، کلاسه پرونده مالیاتی) ۳- اطلاعات هویتی شرکت و سایر محل های فعالیت شرکت شامل (روزنامه رسمی، مجوز فعالیت، اطلاعات سجلی، اعضای هیئت مدیره و نشانی اقامتگاه قانونی به همراه کدپستی) ۴- تراز آزمایشی کل و معین به تاریخ پایان دوره مالی (قبل وبعد از بستن حسابهای موقت) ۵- صورت بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته ۶- صورت گردش مواداولیه، گردش کالای ساخته شده و سایر موجودیها ۷- صورت گردش عملکرد و سود و زیان ۸- اطلاعات ثبتی دفاتر قانونی (کل و روزنامه) شامل شماره و تاریخ ثبت دفاتر ۹- اطلاعات ملک مورد اجاره اقامتگاه قانونی ۱۰-اطلاعات مربوط به صادرات و دریافتی های ارزی ۱۱-اطلاعات مربوط به قراردادهای پیمانکاری (در مورد شرکت های پیمانکاری) ۱۲-اطلاعات صورت ریز فروش محصولات و کالای فروش رفته و صورت وضعیت های گواهی شده ۱۳- صورت ریز تعدیلات سنواتی ۱۴- صورت مالیاتهای پرداخت شده (شماره فیش و تاریخ پرداخت) ۱۵- اطلاعات مربوط به حسابدار رسمی شرکت (شماره قرارداد،نام و شماره عضویت حسابدار رسمی) ۱۶- اطلاعات مربوط به پرونده مالیاتی (اداره کل، شماره واحد مالیاتی و شماره کلاسه پرونده) ۱۷- تعیین گروه فعالیت و زیر گروه فعالیت شرکت ۱۸- تعیین میزان کارکنان شرکت در پایان دوره مالی ۱۹-شماره فیش پرداخت حق تمبر افزایش سرمایه در صورتی که مودی افزایش سرمایه طی دوره مالی داشته باشد. ۲۰-فهرست سهامداران به انضمام میزان سهام و مبلغ سهام هریک از سهامداران عمده ۲۱-شماره حساب بانکی جهت درج در اظهارنامه مالیاتی
شرایط ارسال اظهارنامه الکترونیکی برای مودیان حقیقی، حقوقی و تشکل های قانونی درسال ۱۳۹۵به شرح ذیل اعلام می گردد:
۱- مودیان حقیقی: تسلیم الکترونیکی اظهارنامه این دسته از مودیان در صورت تکمیل ثبت نام الکترونیکی امکان پذیر می باشد. در خصوص واحدهای مشارکتی جهت عملکرد ۱۳۹۵ تنها تکمیل یک اظهارنامه کافی است. نیازی به ارایه اظهارنامه انفرادی به تفکیک شرکاء نمی باشد.
اطلاعات شرکاء در واحدهای مشارکتی از سامانه ثبت نام شماره اقتصادی بارگزاری خواهد شد. لذا در صورت عدم ثبت اطلاعات این سامانه (از جمله اطلاعات شرکاء…) در ثبت نام شریک اصلی حتما نسبت به تکمیل آن در سامانه ثبت نام اقدام نمایید.
۲- مودیان حقوقی: تسلیم الکترونیکی اظهارنامه این دسته از مودیان با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام و در صورت تکمیل اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد. بنابراین ضروری است مودیان حقوقی نسبت به تکمیل ثبت نام، رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه اینترنتی عملیات مالیاتی مودیان به نشانیhttp://tax.gov.ir اقدام نمایند.
تذکر: چنانچه زمان ارسال اظهارنامه الکترونیکی کدخطای ۵۰۴ را دریافت می کنید به مفهوم عدم برقراری شروط بالا برای ارسال اظهارنامه می باشد.
لذا با عنایت به این که سیاست و برنامه عملیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در سال جاری اخذ الکترونیکی اظهارنامه ها، بدون نیاز به مراجعه حضوری مودیان به واحد های مالیاتی می باشد و ارائه الکترونیکی اظهارنامه مودیان، مشروط به تکمیل مراحل ثبت نام الکترونیکی به شرح فوق الذکرمی باشد، مودیان گرامی هرچه سریعتر و قبل از فرا رسیدن روزهای پایانی مهلت تسلیم اظهارنامه، نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام خود اقدام نمایند.
به اطلاع می رساند ارسال اظهارنامه الکترونیکی در منابع اشخاص حقوقی و حقیقی (مشاغل) و اجاره املاک برای عملکرد ۱۳۹۵ و میانسالی ۱۳۹۶ به زودی فعال خواهد گردید.
نکته مهم: تاریخ تسلیم اظهارنامه برای اشخاص حقیقی تا پایان خردادماه ۱۳۹۶ و برای اشخاص حقوقی و اجاره املاک تا پایان تیر ماه ۱۳۹۶ می باشد.
در پایان سال مالی و بعد از محاسبه سود یا زیان ،در صورتیکه نتایج عملیات شرکت منتج به سود شده باشد، می بایست مطابق قوانین مالیاتی و به جهت رعایت استانداردهای حسابداری، اقدام به محاسبه ذخیره مالیات بر درآمد نمود.
برای مشاهده ثبتهای مربوطه به ...... ادامه مطلب بروید
بر اساس اصلاحيه قانون مالياتهای مستقيم که از ابتدای سال جاری لازمالاجرا شده، مرتکبان جرائم مالياتی به مجازاتهای درجه شش مندرج در قانون مجازات اسلامی محکوم ميشوند. براين اساس هفتمصداقبرایجرممالياتی درنظر گرفته شده که بر اساس آن هر فردی اين هفت کار را انجام دهد مجرم مالياتی محسوب و طبق قانون مجازات میشود :